Vzdělávání

Studio jógy Duhové zvonky v Pardubicích

Zajímá vás, jak cvičit jógu s dětmi?

Hledáte inspiraci v digitálním světě internetu a na sociálních sítích, ale pořád nevíte, jak se ponořit do přípravy lekce?

Jak vlastně začít?

Co by měla taková lekce obsahovat, aby děti bavila a zároveň se dozvěděly něco nového z jógy?

Nemáte žádné zkušenosti s jógou, ale přitahuje vás?

Jste zvědaví, zda může dnešním dětem opravdu pomoci zklidnit se a vyladit různé fyzické dysbalance těla?

S jógou už zkušenosti máte, ale kladete si otázky, jestli je vlastně učíte správně nebo byste to mohli dělat ještě jinak?

Pokud hledáte odpovědi na tyto otázky, pojďme je společně najít na seminářích, které vedu několikrát ročně. Již pátým rokem školím učitelky mateřských škol a lektory volného času s dětmi a předávám jim své bohaté zkušenosti z výuky jógy pro děti. Začínala jsem s předškoláky, dneska jsou to již teenageři, co zajímalo tématicky pětileté, patnáctiletí již nechtějí. V létě pořádám i příměstské tábory s jógou, které i vedu a na nich jsem se vždy naučila nejvíc, protože bylo na všechno poznávání, prožívání a praktikování jógy hodně času.

Své zkušenosti jsem sepsala do pečlivě zpracovaných výukových materiálů, které jsou doplněny ilustracemi a zásobníkem jógových pozic, aby každý účastník semináře obdržel kvalitní informace, se kterými může později pracovat a své hodiny s dětmi tvořit.

Moje semináře jsou prožitkové, nenabízím kurzy online. Jógu pro děti je potřeba si vyzkoušet v roli dítěte a do té se vždycky dostaneme, prožíváme vše, jako to později prožívají děti. Jógu pro děti je potřeba pochopit prožitkem, protože je zcela odlišná, než jóga pro dospělé. Můj seminář je plný her s jógovými prvky, pestrými pomůckami a hlavně důkladně zpracovanou metodikou. Od té se vše odvíjí i pro přípravy hodin, které se na semináři učíme a zkoušíme.

Proškolila jsem již přes 400 zájemců a všichni odcházeli nadšení a spokojení. Protože se někteří rádi vracejí, aby si některé informace oživili, či se nové dozvěděli, mám i zpětnou vazbu z praxe, že můj způsob předání informací v praxi funguje. Baví jak učitele, kteří již vědí, jak a čím děti zaujmout, ale baví především děti, které pak získávají pravé benefity jógy – zklidní se, uvolní a začnou se zajímat o své tělo a své prožitky. Některé relaxační a dechové techniky pak dokonce i starší děti využívají ve své denní praxi, protože škola na ně zvyšuje své nároky a ony jsou často přetížené.

Pokud vás jóga pro děti zajímá a uvítali byste proškolení svých učitelů přímo ve vaší škole i školce, ráda za vámi přijedu, bude-li to v mých možnostech a seminář uskutečním přímo u vás.

Připraveny mám tyto semináře:

Jógové hry a rozcvičky rozcvičky v mateřské škole (5 vyučovacích hodin)

Hravá jóga pro děti předškolního a školního věku (5 vyučovacích hodin)

Jo – jo – jóga – Hravá jóga pro děti a teeny – dvoudenní seminář (12 vyučovacích hodin)